Jongeren & Volwassenen


 

Binnen psychologenpraktijk Lilium wordt er therapie en begeleiding aangeboden aan jongeren en volwassenen. 

De stap naar psychologische begeleiding is niet steeds even gemakkelijk voor iedereen. Om deze reden vind ik het als klinisch psycholoog heel belangrijk dat er een gevoelssfeer wordt gecreëerd waarin warmte, verbinding, zachtheid, authenticiteit, vertrouwen en volledige acceptatie op de voorgrond staat. 

Kortom, een plek om jezelf te zijn zonder enige vorm van oordeel.

Tijdens de individuele begeleiding wordt er eerst ingezet op het creëren van een vertrouwensband. Nadien helpen wij samen jou meer inzicht te geven in de steeds terugkerende denk- en gedragspatronen, emoties en lichamelijke klachten. Daarnaast is het ook belangrijk om te gaan naar de oorzaak van deze patronen, klachten en hier uitgebreid bij stil te staan. Wij als mens hebben namelijk de tendens om het leven op te delen in dualiteiten (positief of negatief). Hierdoor zijn we geneigd om ervaringen die negatieve emoties en gevoelens ontlokken onmiddellijk weg te willen werken. Maar wanneer je even de tijd neemt om stil te staan bij deze gevoelens, emoties en gedachten, krijg je inzicht in de manier waarop ze werken en wat ze je eigenlijk willen vertellen. Inzicht biedt namelijk vaak ook een uitzicht. Op deze manier kunnen we nadien samen op zoek gaan naar manieren om deze patronen te doorbreken en jou weer sturing te kunnen geven aan je eigen waardevolle leven. Deze zoektocht en de interacties gebeuren op jouw tempo en behoeftes, aangepast aan jouw levensfase.

Werken op een integratieve manier, krijgt mijn voorkeur. Deze manier van werken focust zich niet op één manier van denken, maar voegt de verschillende manieren van denken over, kijken naar en behandelen van een hulpvraag samen. Er wordt gekeken naar wie jij bent als persoon en wat bij jou past. Deze vorm van therapie bestaat uit verschillende psychologische stromingen en therapieën zoals de cognitieve gedragstherapie, creatieve therapie, cliëntgerichte therapie, oplossingsgerichte therapie, psychoanalyse, ...

 

Adolescenten en volwassenen laten groeien tot de beste versie van zichzelf, voelt voor mij aan als een levensdoel!


Tarieven

Terugbetaling ziekenfonds

 

Per sessie van 50 minuten wordt er 55 euro in rekening gebracht. Op het einde van iedere sessie wordt er contant afgerekend. Indien je graag een factuur wenst, kan je dit steeds vragen. 

 

Er zijn een aantal ziekenfondsen die terugbetaling voorzien. Je kan hierover informeren bij mij of bij je ziekenfonds. Meer info vind je ook op volgende link:


Annuleren van een gemaakte afspraak

 

Tot minstens 48u voor je afspraak kan je deze telefonisch of per mail annuleren. Dit maakt het mogelijk voor mij om iemand anders nog de kans te geven om gebruik te maken van dat vrijgekomen moment. Wanneer je te laat of niet annuleert, ben ik genoodzaakt om de sessie zonder uitzondering aan te rekenen.